Hem » Avdrag för resor till och från arbetet 2014

Avdrag för resor till och från arbetet 2014

by skvallra

Avdrag för resor till och från arbetet 2014

Vi har alla varit där – huvudet fullt med frågor om de obegripliga skatteavdragen för arbetsresor. Vad gäller? Hur fungerar det? Är det verkligen möjligt att dra av för resor till och från arbetet? Låt oss rensa upp all förvirring och titta närmare på detta.

Hur avdrag för arbetsresor fungerar

Du kanske inte visste det, men 2014 var ett år då det blev möjligt att göra avdrag i skattedeklarationen för resor till och från arbetet. Oavsett om du reste med bil, buss, tåg eller till och med till fots, kunde du begära skattereduktion för dessa kostnader. Men, som med allting i livet, fanns det vissa regler man behövde följa.

Regler för Reseavdrag 2014

För det första var det viktigt att ha bevis för dina resor. Till exempel bensinräkningar, biljetter från kollektivtrafiken och så vidare. För det andra, avdraget gjordes endast för resor som översteg ett visst belopp – 10 000 kronor för att vara exakt. Inte så svårt, eller hur?

Viktiga punkter för reseavdrag Valfritt tips Vad du behöver
Bevis för resor Spara alla kvitton och biljetter Kvitton, biljetter etc.
10 000 kronors gränsen Räkna ut dina resekostnader noga En bra kalkylator
Möjligt med kollektivtrafik Glöm inte att inkludera detta Varje resa räknas
Möjligt med bil Glöm inte milersättningen Din bils mätarställning

Avslutande tankar

Så nu vet du allt om avdrag för arbetsresor 2014. Oavsett hur förvirrad du kanske kände dig innan, hoppas jag att saker och ting är lite klarare nu. Men kom ihåg, det gäller att hålla reda på allting. Som med de flesta saker i livet, kunskap är makt och förberedelse är nyckeln. Så, nästa gång du reser till jobbet, tänk på alla de kronor du kan spara i skatteavdrag. Ganska häftigt, eller hur?

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se