Hem » Hur många gånger kan man vika ett papper

Hur många gånger kan man vika ett papper

by skvallra

Hur många gånger kan man vika ett papper?

Vet du hur många gånger du egentligen kan vika ett papper? Har du hört talas om den gamla myten om att man inte kan vika ett papper mer än sju gånger? Jo, det är sant – åtminstone delvis. Det är teoretiskt svårt att vika ett papper mer än sju gånger. Men om vi släpper tanken på vår standardstorlek på A4-papper och istället använder ett papper som är oändligt stort… ja, då blir svaret lite mer komplicerat.

Utmaningen med att vika papper

När man viker ett papper halveras dess yta för varje veck som viks. Det betyder att efter en handfull veck, blir papperet mycket litet och extremt tjockt, vilket gör det svårt att vika även en gång till. Så, är svaret för hur många gånger man kan vika ett papper fortfarande sju? Inte riktigt.

Sätt rekord med rätt teknik

I själva verket satte skotten Britney Gallivan rekordet för antalet gånger ett enda papper kan vikas. Hon lyckades vika ett enda papper hela 13 gånger! Så, det verkar som att vi faktiskt kan utmana den gamla sagan om de sju vecken. Men kom ihåg, tekniken och storleken på papperet spelar stor roll.

Vikning av papper Teknik Potentiella Utmaningar
Vanliga A4-pappersvikningar Tjocklek blir ett problem efter 7 vikningar Ytstorlek och tjocklek
Vikningen som satte rekord För att lyckas med fler vikningar, använd ett mycket stort papper För att lyckas krävs det stort papper och mycket plats
Hur många gånger kan man vika ett oändligt stort papper? Med rätt teknik, oändligt många gånger Ingen, om vi tänker teoretiskt

Så nästa gång du funderar över hur många gånger du kan vika ett papper, kom ihåg att det är mer en fråga om storlek och teknik än av en fixerad siffra!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se