Hem » Hur många hjärtan har en bläckfisk

Hur många hjärtan har en bläckfisk

by skvallra

Hur många hjärtan har en bläckfisk?

Har du någonsin undrat över hur många hjärtan en bläckfisk har? Ja, du läste rätt. Det är inte en skrivfel. Bläckfiskar har faktiskt tre hjärtan.

Vad gör dessa hjärtan?

Två av hjärtana jobbar enastående på att pumpa blod till bläckfiskens två gälar, medan det tredje hjärtat pumpar blod till resten av kroppen. Intressant, ellerhur?

Lite mer om bläckfiskens unika hjärta

Det mest fascinerande är att när en bläckfisk simmar, stannar det tredje hjärtat upp. Det är därför de föredrar att krypa snarare än att simma för att undvika att bli trötta. Och visste du att bläckfiskens blåaktiga blod beror på att det innehåller koppar istället för järn som vårt blod gör?

Bläckfiskar och deras otroliga förmågor

Bläckfiskar har visat en rad fantastiska egenskaper, förutom att ha tre hjärtan. De kan bland annat ändra skepnad, har enastående kameleonsliknande färdigheter och innehåller en begåvad intellekt som är annorlunda än andra ryggradslösa djur.

Bläckfiskfakta Detaljer
Antal hjärtan 3
Orsak till blåaktigt blod Kopparbaserat blod (hemocyanin)
Prefererad förflyttning Krypning
Noterbara färdigheter Snabb färgförändring, hög intelligens

En rikedom av fascinerande detaljer om bläckfiskar, inte sant? Efter att ha lärt dig mer om hur många hjärtan en bläckfisk har, kan man bara beundra dessa otroliga havsvarelser ännu mer. Så nästa gång du ser en bläckfisk, kom ihåg att du tittar på en riktig underverk av naturen!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se