Hem » Hur många ord finns det i engelska språket

Hur många ord finns det i engelska språket

by skvallra

Hur Många Ord Finns Det I Engelska Språket?

Det kan surpise dig, men engelska språket har en beundransvärd omfattning! Antalet ord varierar beroende på vem du frågar, men det upattas att det finns över en miljon ord. Men – låt oss ta en närmare titt på detta!

Ordrikedom På En Ny Nivå

Engelska språket är fascinerande, inte bara för dess globala användning, men också för dess rikedom på ord. Det anslår att det finns över 170 000 ord som för närvarande används i engelska språket, och detta inkluderar inte tekniska terminologi, slangord, dialekter och nya ord som ständigt tillkommer. Är det inte otroligt?

Hur Kommer Det Sig?

Tidsperiod Influens Antal nya ord
Mellanåldern Latin och franska 10 000+
Renässansen Vetenskaplig upptäckt 15 000+
1900-talet Teknologi och kultur 20 000+
2000-talet Internet och sociala medier Snabbare än någonsin!

Engelska språket har absorberat och anpassat ord från en rad olika språk och kulturer. Med tiden har antalet nya ord som introducerats till språket ökat markant, särskilt med introduktionen av internet och sociala medier.

Att Behärska Språket

Låt oss inte låta antalet ord inskrämma oss! En genomsnittlig person använder faktiskt endast mellan 20 000 – 30 000 ord, medan en nyutexaminerad student har mest troligt ett vokabulär på omkring 40 000 ord. Ingen behöver känna pressen att memorera varje ord i Oxford English Dictionary!

Ord Är Bara Början

Engelska må ha en stor mängd ord, men det är bara en aspekt av språket. Det handlar också om hur dessa ord används – att dra nytta av deras semantik, syntax, och kulturella kontext. Vilket ord ska du lära dig först? Det beror på dig!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se