Hem » Hur många procent av hjärnan använder vi

Hur många procent av hjärnan använder vi

by skvallra

Hur många procent av hjärnan använder vi?

Dags att svara på den eviga frågan: ”Hur många procent av hjärnan använder vi egentligen?” Trots den populära myten om att människan bara använder 10% av sin hjärna, hävdar forskarna att vi faktiskt använder allt!

Fakta Värde Källa
Procent av hjärnan vi använder 100% Neurologisk forskning
Antal nervceller i hjärnan ungefär 86 miljarder Neurologisk forskning
Hjärnans vikt ungefär 1,4 kg Biologisk och medicinsk forskning
Myten om 10% Falska Populär tro

Varje del av hjärnan har en specifik funktion och medan alla delarna kanske inte är aktiva samtidigt, använder vi mer eller mindre hela hjärnan under en dag.

Varför tror vi på 10% myten?

Du undrar kanske varifrån denna idé om att vi endast använder 10% av vår hjärna kommer? Även om ingen exakt kan peka på dess ursprung, antas det att myten har blivit populär genom missförstånd och felciteringar av vetenskaplig forskning.

Hur ökar vi hjärnaktiviteten då?

Aktiviteter som läsning, problemlösning, social interaktion och fysisk träning kan alla bidra till ökad hjärnaktivitet. Tänk på det nästa gång du känner att du behöver en mental upplevelse!

Avslutningsvis, låt mig passa på att slå hål på myten en gång för alla – Ja, vi använder all vår hjärna! Är inte det underbart?

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se