Hem » Jag kom jag såg jag segrade

Jag kom jag såg jag segrade

by skvallra

Jag kom, jag såg, jag segrade

Visste du att vi talar om en mycket känd latinsk fras som småningom har blivit populärt uttryck i svenska, ”Jag kom, jag såg, jag segrade”? Det låter som en övergripande triumferande pris, inte sant? Låt oss dyka ner lite mer på det!

Ursprunget till uttrycket ”Jag kom, jag såg, jag segrade”

Utrycket härstammar från det latinska ”Veni, Vidi, Vici”, vilket användes först av ingen annan än Julius Caesar själv. Caesar skrev detta i en rapport till Senaten i Rom för att beskriva sitt snabba seger över Pharnaces II av Pontus vid slaget vid Zela.

Latinska frasen Översättning Användare
Veni, Vidi, Vici Jag kom, jag såg, jag segrade Julius Caesar

Symbolism och användning idag

Idag används denna fras ofta för att beskriva en snabb, avgörande seger. Det får sin styrka från ordern: först kommer du, sedan observerar du, och slutligen triumferar du. Förståelse, genomförande, segern – en perfekt tredelad historia!

Slutsats

”Jag kom, jag såg, jag segrade” är mycket mer än bara en cool fras. Den bär en rik historia i sig själv och ett starkt budskap om ledarskap och seger. Nästa gång du uppnår något imponerande snabbt, varför inte hojta ut ”Jag kom, jag såg, jag segrade!” och känna det historiska ekot av triumf.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se