Hem » Jag såg mamma kyssa tomten text

Jag såg mamma kyssa tomten text

by skvallra

”Jag såg mamma kyssa tomten” texter

Så, du är här för tomten, också känd som Santa. Inte bara någon tomte, utan en specifik som är känd för att ha blivit kyssad av ”mamma” i vår beryktade svenske jullåt ”Jag såg mamma kyssa tomten”. Låt oss ta en djupare titt på texterna i denna melodiska julfavorit.

Vem skrev ”Jag såg mamma kyssa tomten” text?

”Jag såg mamma kyssa tomten” är en sång skriven av den amerikanske låtskrivaren Tommie Connor. Den översattes till svenska och blev en populär julsång i Sverige. Den har sjungits av flera kända svenska artister, inklusive Lill-Babs och Sven-Bertil Taube.

Men vad handlar sången om?

Sången utspelar sig på julafton där ett barn smyger ner natt till jul och ser sin mamma kyssa ”tomten”. Barnet är självklart chockerad men håller denna söt hemlighet för sig själv. Ett perfekt exempel på julens magi, inte sant?

År Artist Julsång
1962 Lill-Babs Jag såg mamma kyssa tomten
1966 Sven-Bertil Taube Jag såg mamma kyssa tomten
1972 Anita Hegerland Jag såg mamma kyssa tomten
1993 Carola Jag såg mamma kyssa tomten

Varför är ”Jag såg mamma kyssa tomten” så älskad?

Den här sången är fylld med både nostalgi och julanda. Den påminner oss om barndommens magi och spänningen på julafton. Dessutom är det roligt att tänka på att även vuxna kan bli fångade i julmagicen, precis som mamma i sången. Så nästa gång du hör ”Jag såg mamma kyssa tomten”, tänk på det och kanske kommer du att fånga lite av den där barnliga spänningen igen!

Tack för att du var med idag och la lite mer ljus på denna klassiska svenska julsång. Ønskar er alla en riktigt god jul!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se