Hem » Setting spray bevarar din makeup

Setting spray bevarar din makeup

by Johannes Westin
makeup

Setting spray är en skönhetsprodukt. Det är en sprayflaska med finfördelade droppar som motverkar att huden blir blank och som gör att makeup i ansiktet håller mycket längre. Det finns olika typer av setting spray. En variant verkar kylande och hindrar att makeupen rinner, och andra ger fukt och glow.

Snabbfakta om setting spray: 

Vad är setting spray?Det är ett spray som fixerar smink.
Finns det olika typer av setting spray?Ja, det finns setting spray för olika hudtyper.
Hur fungerar setting spray?Det är det sista momentet i makeup och gör att sminket håller länge utan att behöva fyllas på under dagen.
Var kan man köpa setting spray?Det finns många köpställen online, men även butiker kan ha setting spray av olika märken.

Varför behövs setting spray? 

Man vill vara snygg länge när man gör make up, så att man inte riskerar att sminket blir fult eller att huden blir blank. Det är tryggt att sminket håller sig länge, så att man inte behöver fylla på. Ett setting spray ger en fin fixering med jämnt och fint resultat, så att man inte behöver fundera över det. Det har också vårdande ingredienser, så att huden mår bra.

Vad finns det för setting spray bäst i test?

De fem bästa setting spray är:

  • Nyx setting spray
  • Lumene setting spray
  • Urban decay all night setting spray
  • Loreal setting spray
  • Clarins Fix Make-up setting spray 

Favoriten kan vara Urban decay all nighter setting spray

Det finns många märken, och givetvis är listan här ovan inte absolut gällande alltid, bara att testpersoner har uttryckt sin mening. Exempelvis är Urban decay all nighter setting spray en storsäljare. Även Lumene setting spray, Charlotte Tilbury setting spray och Nyx setting spray är stora favoriter. Det beror på hudtyp vilken man föredrar och tycker är bästa setting spray. 

Finns det speciella kändismärken av setting spray? 

Ja, det finns många kända entreprenörer och influencers som har sina egna märken. Som exempel kan nämnas Caia setting spray, som kan fungera både över och under makeup. Märket skapades 2018 av Bianca Ingrosso tillsammans med Vanessa Lindblad och skönhetsveteranerna Jesper Matsch och Mikael Snabb. Bianca är ju välkänd både inom underhållningsbranschen och som en betydelsefull influencer. 

Hickap setting spray passar alla hudtyper och speciellt bra för blandad och fet hud. Det är en av Sveriges största Youtubers, Wilma Holmqvist, som startade Hickap 2016 tillsammans med sin bror Emil. Hon började med att sälja makeupborstar av hög kvalitet, men har senare också lanserat sitt eget sminkmärke. 

Köp setting spray i butik eller online 

Det är enkelt att få tag på sin favorit bland setting spray. De säljs förstås online, men många säljs också i butiker. Hickap setting spray säljs bara online och har inga fysiska butiker just nu, men Mac setting spray kan man köpa både online och på Kicks och Åhléns. Kicks säljer också Lumene setting spray. Onlineförsäljning är vanlig även exempelvis för Sephora setting spray. Det är förstås svårt att ange alla exakta köpställen, för det kan ju ändras med tiden. 

Det finns många fördelar med setting spray 

När makeupen är omsorgsfullt gjord och den känns riktigt perfekt, ger ett setting spray det där lilla extra. Det känns behagligt och fräscht att använda det för att få ett hållbart resultat. Sprayet fixerar på ett fint sätt och gör att sminket sitter snyggare och längre. 

Ofta krävs det att man kan vara snygg och representativ länge under en dag, och man behöver inte bekymra sig när man använder ett setting spray som är ett av de bästa på marknaden. Man kan sitta i möten, ha viktiga affärssamtal eller bara umgås med folk utan att behöva förbättra sitt smink under dagen. 

Väljer man ett riktigt bra setting spray får man alltid ett jämnt och fint resultat och produkten ger också fukt och glow. Det är ett sätt att känna sig extra fin och välvårdad både på jobbet och på fritiden. Självförtroendet kan vara på topp om man är snygg i håret, välklädd, utvilad och pigg, har en snygg makeup med fuktcreme, lite primer och foundation och som slutfinish ett perfekt setting spray.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se