Hem » 5 hobbys att inkludera din hund i

5 hobbys att inkludera din hund i

by skvallra

Det är inte alltid lätt att hitta aktiviteter som passar både dig och din hund. Men det finns faktiskt en hel del hobbys som du kan inkludera din söta vän i. Här är fem aktiviteter för dig och din hund:

Varför ska du inkludera din hund i dina hobbyer?

Det finns många skäl till varför du ska inkludera din hund i dina hobbyer. För det första är det en bra träning för både hunden och dig själv. Du lär dig att kommunicera med din hund på ett annat sätt och ni lär er också att lita på varandra. Dessutom är det en bra bonding aktivitet som gör att ni blir mer sammanhållna som team. Det är också en bra aktivitet för hundar som kanske inte får tillräckligt med motion i vardagen. Ibland är det svårt att hitta tiden att aktivera din hund på olika sätt och då är det perfekt att utnyttja aktiviteter ni båda gynnas av. Sist men inte minst, är det roligt, både för hunden och för ägaren.

Ladda upp för en myskväll med din hund

En myskväll med din hund är en av dom mysigaste aktiviteterna. Du får koppla av och njuta av din hunds sällskap och det är en perfekt aktivitet under vinterhalvåret. Det finns inget bättre än att ligga på golvet och klappa din hund eller att slappa i soffan medan ni ser på tv tillsammans. Du skulle kunna sätta på en film där en hund är med för att se om hunden reagerar på filmen. Vill du inte titta på film så är en myskväll alltid roligare med spel från casino utan svensk licens där du kan välja ur ett brett spelutbud. Oavsett om du spelar eller kollar film under myskvällen så är det en perfekt tid för båda att unna sig något gott att äta.

Gå på hundcafé

Att gå på hundcafé är en rolig sociala aktiviteterna för dig och din hund. Du kanske har hört talas om hundcafér eller sett hur hundar sitter vid bord och fikar, men det är först när du provar det själv som du inser hur kul det faktiskt är. Det roliga med att gå på hundcafé är att möta andra likasinnade personer. Även din hund får socialiseras med andra hundar som fikar på cafét. Att socialisera din hund är bra för att den blir mer van vid andra hundar och förhoppningsvis kan både din hund och du själv hitta en kompis. Sedan är det alltid kul att se din hund testa något gott att äta och många hundcafér är väldigt kreativa med dom godsaker som säljs för hundar.

Ta med din hund när du tränar

Träning är bra för både dig och din hund, och det är en av de bästa sakerna du kan göra för din hunds hälsa. Men det är inte alltid lätt att motivera sig själv att träna, och då är det perfekt att ta med din hund. Då blir det inte bara en aktivitet för dig, utan också för din hund. Det finns inget som gör en gladare än att se sin hund leka och springa runt med glädje i ansiktet. Så ta med din hund på nästa promenad eller löprunda, och njut av tiden tillsammans medan ni båda får lite motion. Du kan även ta med din hund till ett utegym, på så vis får du även styrketräning och din hund får vara i naturen med frisk luft.

Träna hundens förmågor i agility eller jakt

Agility och jakt är två av de mest populära hundsporterna i Sverige. Din nya hobby kan vara helt inriktad på din hund. Både du och din hund kommer lära er mycket av att tillsammans träna upp er förmåga att kommunicera och utföra dessa aktiviteter. Agility är en sport där hunden ska genomföra en hinderbana på tid och det finns olika tävlingar för olika nivåer. Jakt är en sport där hunden ska hitta och fånga vilt, och även här finns det olika tävlingar för olika nivåer. När det kommer till jakt är det extra viktigt att ha koll på vilka regler det finns att följa gällande jakt. Båda sporterna kräver mycket träning och tålamod från både hund och förare, men det är väl värt det när du ser hur glad och stolt de blir när de lyckas med sin prestation.

Få med din hund på sociala medier som din hobby

Om du är en person som är aktiv på sociala medier kan det vara ett roligt intresse att inkludera din hund i. Det finns många trender som är roliga att göra med din hund, exempelvis så kan ni baka tillsammans till jul. Dina vänner och familj kommer att älska att se dina inlägg och det är ett sätt att visa upp din hunds personlighet. Du kan lägga upp bilder och videos av din hund, och ni kommer att ha roligt tillsammans. Det finns många olika sätt att göra dina inlägg intressanta, och det är ett bra sätt att träffa nya människor som delar samma intresse.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se