Hem » Världens mest unika flaggor

Världens mest unika flaggor

by Johannes Westin

Flaggor har använts i hundratals år som ett sätt att symbolisera ett land, grupp eller förening och deras historier kan vara väldigt intressanta.

Det finns många olika typer av flaggor i världen. Var och en har sin egna bakgrundshistoria och de flesta landsflaggorna representerar något specifikt som är relaterat till det land eller region de kommer ifrån. För de som är intresserade om att läsa om allt om flaggor så finns det mycket information om det på nätet och muséer. Här går vi däremot igenom flaggorna som har de mest unika utseendena.

Sri Lanka

Sri Lanka är en önation i södra Asien, belägen sydöst om Indien i Indiska oceanen. Sri Lanka har en befolkning på cirka 21 miljoner invånare och huvudstaden är Colombo. Sri Lanka är känt för sin unika natur och kultur, och det finns många sevärdheter att upptäcka på ön.

Dess fina vinröda färg får den att sticka ut tillräckligt, men ovanpå det har den en gul ram som delar flaggan i två delar. Ovanpå det har den ett lejon som håller i en slags sabel.

Kiribati

Kiribati är ett land i Stilla havet, beläget cirka 2 000 km nordost om Australien. Landets huvudstad, Tarawa, är också den största. Kiribati blev självständigt från Storbritannien 1975 och är en republik inom den brittiska gemenskapen. Landet har cirka 120 000 invånare (2021). 

Denna flagga har en vacker avbildning av solen, vatten och en flygande fågel. Enkel och vacker.

Saint Lucia

Saint Lucia är en ö i Karibiska havet, cirka 700 kilometer sydöst om Miami i USA och 1350 kilometer norr om Venezuela. Ön har ett subtropiskt klimat med genomsnittliga temperaturer på 27 °C dagtid och 20 °C på natten.

Deras flagga är rätt så enkel. Bara en ljusblå bakgrund med en uppåtpekande pil som är både svart och gul. Lätt att komma ihåg.

Antigua och Barbuda

Antigua och Barbuda är två öar som formade ett gemensamt land i Västindien. Befolkningen är cirka 99 000 personer (2021) och huvudstad är Saint John’s. Landet har ett tropiskt klimat med ganska jämna temperaturer året om. Landet blev självständigt från Storbritannien 1981 och är nu en del av De Engelska Antillerna. 

Deras flagga är annorlunda, men ändå rätt så lätt att tolka som en soluppgång vid en strandkant.

Nepal

Nepal är ett land som ligger i Asien. Landet gränsar till Kina och Indien. Nepal har en mycket intressant historia och kultur, särskilt uppe i de höga bergen där de har fullständiga civilisationer som bor där.

Vad gör Nepals flagga så annorlunda? Dess form. Enligt dokumenterad fakta är det den enda landsflaggan i världen som inte har en fyrkantig form.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se