Hem » Bästa skvaller 2023

Bästa skvaller 2023

by skvallra

Det finns mycket med skvaller och rykten som tilltalar oss människor. Vi är ändå en djurart som är experter på att suga åt oss information. Lägg till en gnutta av social kompetens och du har ett recept på en varelse som finner skvaller otroligt intressant och nöjsamt. Idag finns det mängder med olika metoder och tillvägagångssätt för att du skall få reda på det bästa skvallret. Här nedan har vi valt ut fyra sätt som du kan vända dig till för att hålla dig informerad.

Så spetsar du öronen bäst under 2023

Det är alltid bra att vara informerad om saker och ting. Det här är ändå anledningen till att vi har en obligatorisk skolgång här i Sverige. Det finns dock olika värderingar på vad som är värt att veta eller ej. Det som oftast inte ligger särskilt högt på den listan och brukar ha en anknytning till privatliv är vad som kallas för skvaller.

Trots att det inte anses vara väsentligt att antingen delta eller ta del av smygprat och rykten, är det ändå något som väldigt många gärna gör. Skvaller är bland annat stimulerande samtidigt som det på ett vis kan bidra till att knyta oss ännu närmre varandra.

Sätt att bli informerad om skvaller

  • Blasktidningar
  • Pratprogram på Tv och Radio
  • Sociala medier

Blasktidningar

Ett utmärkt sätt att få reda på det senaste skvallret är fortfarande den traditionella vägen. Det handlar då om blasktidningar, dvs. printade publikationer såsom Se & Hör och liknande utgåvor. Än idag är det här ett av de primära sätten som folk uppdaterar sig på när det kommer till nyheter och rykten från bland annat kändisvärlden.

De reportrar som arbetar på dessa tidningar har goda kontakter med celebriteter samt vet hur man nosar upp det absolut bästa skvallret i vårt moderna samhälle. Det behöver inte bli mer komplicerat att få ta del av reportagen än att bege sig av till närmsta tidningsstånd och inhandla sig ett exemplar. Därefter får du en god stund av läsning!

Pratprogram på Tv och Radio

Ytterligare ett medium som tillåter dig att ta del av skvaller är via både Tv- och Radio. Här kan även det relativt nya fenomenet kring podcasts läggas till. Det finns idag många program som visas på skärmen eller kan höras över ljudvågorna som behandlar rykten och viskningar av en mer skandalös natur. Dessa är även enkla att leta upp samt ta de lav i det moderna samhället. Deras tablå kan bestå av allt från vardagstips till årshoroskop och självfallet även skvaller av olika slag.

Du får således lite allmänbildning inlindat i en återkommande ström av uppdateringar vad det gäller allehanda tissel och tassel. Fördelen med att lyssna på podcasts är att dessa kan tas in närhelst du har tid och lust. De brukar sparas och kan lyssnas på upprepade gånger. För de bästa programmen på både Tv och radio vad det gäller skvaller kan du besöka diverse tablåer som listar kändissnack.

Sociala medier

Sist men inte minst är möjligen sociala medier den främsta plattformen för skvaller idag. Det finns mängder med kreatörer och konton på allt från TikTok till Twitter som rapportera om det senaste som hänt i kändisvärlden. Detta är likt podcasts även ett enkelt sätt att ta in nyheter av detta slag, då du kan ta din tid och inte behöver anpassa dig utefter några förutbestämda sändningstider.

Sociala medier har i mångt och mycket revolutionerat hur vi tar in information idag. Här får du ett mer komprimerat nyhetsformat, där ledorden allt som oftast är ”kort och koncist”. Du kommer således kunna gå igenom betydligt mer skvaller under kort tid, framför att läsa en längre artikel eller lyssna till en podcast med långa avbrott från ryktesinnehållet.

Även Youtube är en bra plats att ta del av skvaller på, dock är det här ett längre format. Du kommer således kunna se och lyssna på videor som gör längre utläggningar om vad som skett eller vad som sägs. Youtube var bland annat ett vanligt medium för dem som följde rättegången mellan Johnny Depp och hans före-detta fru Amber Heard.

Oavsett hur du vill underrätta dig själv om det senaste skvallret, finns det många olika alternativ på sociala medier. Ytterligare en stor fördel med detta medium är att det allt som oftast är gratis. Du kommer därmed inte behöva betala för tex. en tidning eller en prenumeration.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se