Hem » Hur många grader är det idag?

Hur många grader är det idag?

by Johannes Westin
degrees

Nordbor i allmänhet och svenskar i synnerhet är lite besatta av väder. “Vad ska det bli för väder? Hur många grader är det idag?” är vanliga funderingar och diskussionsämnen. Är det kanske för att vädret växlar så mycket och att varje årstid bjuder på varierande möjligheter och begränsningar? Eller är det den starka utomhus- och friluftskulturen som gör att alla vill ha koll på vädret? 

Det finns många vädertjänster som gör att du kan få svar på frågan “hur många grader är det ute idag?”. Nu för tiden kan du till exempel se vädret i både mobilen och i din smartklocka, vilket gör att du kan planera och förbereda dig på ett annat sätt. Kanske behöver du packa regnjacka för eftermiddagen, eller vara beredd på att ta fram shorts imorgon? I Sverige vet man aldrig.

Hur många grader i världen?

Oavsett om du vill ha svar på frågan “hur många grader är det idag i Stockholm”, eller “hur många grader är det i Barcelona idag?” finns det en vädertjänst för dig. På de flesta appar och hemsidor kan du se både lokalt väder och världsvädret. Praktiskt inför semestern! Att på förhand veta vad man ska packa och vad man kan förvänta sig gör många glada. 

Kanske upplevs det svårare för utomnordiska turister som är på sverigebesök. Även om de noggrant googlat “hur många grader är det idag i Finspång” kan vädret skifta och det är inte alltid att prognosen stämmer. En bra tumregel är att packa allt från solkräm till vinterjacka och paraply. På så vis slipper du bli överraskad och är redo för allt. En tung ryggsäck ger bara extra motion!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se