Hem » Hur mycket ger man i bröllopspresent

Hur mycket ger man i bröllopspresent

by skvallra

Hur mycket ger man i bröllopspresent?

Att bestämma hur mycket man ska ge i bröllopspresent kan vara en svår uppgift. Det finns ingen specifik summa som gäller för alla, utan det beror på flera faktorer som din relation till brudparet, din personliga ekonomi och brudparets förväntningar. Dock finns det en generell tumregel som många följer: ge en gåva värde motsvarar kostnaden per person för mottagningen.

Vad kan påverka priset på bröllopspresenten?

Utöver tumregeln finns det andra faktorer att beakta när du bestämmer hur mycket att ge.

Faktor Beskrivning Exempel
Relation till paret Närmare relationer förväntas generellt bidra mer. Familjemedlem eller bästa vän
Din ekonomi Ge en gåva inom din ekonomiska förmåga. En student kanske inte kan ge lika mycket som en etablerad yrkesperson.
Parets önskemål Många par anger specifika gåvor på en önskelista. En önskelista kan vara från ett varuhus eller en resa.
Kostnad för mottagning Gåvan bör matcha kostnaden per person vid mottagningen. Ett dyrare bröllop förväntar en dyrare bröllopspresent.

Kan man ge en gåva istället för pengar?

Absolut! Många par uppskattar personliga och genomtänkta gåvor lika mycket som monetära bidrag. Det kan vara en gåva som speglar parets intressen eller något som de kan använda i deras framtida liv tillsammans.

Sammanfattning

Hur mycket man ska ge i bröllopspresent varierar stort och det är ett personligt val. Använd guiden ovan för att hjälpa dig att avgöra vad som passar bäst i varje specifika situation. Kom ihåg, det är tanken som räknas!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se