Hem » Jag är lapp och jag har mina renar

Jag är lapp och jag har mina renar

by skvallra

Jag är lapp och jag har mina renar

Föreställ dig att leva ett liv i harmoni med naturen, omgiven av lappländska mångfalden, med ditt hjärta slående i takt med renarnas hjärta. Detta är livet för mig, en lapp som har sina renar.

Mina Renar som mitt allt

Mina renar är inte bara djur, de är en del av min själ, min livsstil och min kultur. De hjälper mig med transport, mat och kläder. De är mitt företag i de kallaste nätterna och mina beskyddare mot naturens oberäkneliga krafter.

Relationen till naturen

Ett liv med mina renar hjälper mig att vara närmare naturen. Varje dag lär jag mig av naturen och undervisar det jag har lärt mig till mina barn. Jag observerar klimatet, lär mig de tecken som varnar för en storm, och jag lär mig att respektera naturens krafter.

Aspekter av mitt liv Roll av mina renar Min relation till naturen
Transport Renen är mitt huvudsakliga transportmedel Nödvändigt för att navigera Lapplands terräng
Föda De tillhandahåller kött, Mjölk och ost En del av den naturliga cykeln
Kläder Levererar hudar för att skapa varma kläder Essentiell för att överleva i det arkiska klimatet

Varför jag är stolt att vara en lapp med mina renar

Renens betydelse i mitt liv sträcker sig långt bortom det materiella. De är levande symboler för min samiska kultur och jag är stolt över att vara en del av denna rika och långvariga tradition. Varje ren i min flock bär på en del av min kärlek, respekt och lojalitet för min kultur och för naturen, och jag vet att jag skulle inte byta detta liv för något annat. Inte konstigt att jag säger stolt, jag är lapp och jag har mina renar.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se