Hem » Monica zetterlund sakta vi gå genom stan

Monica zetterlund sakta vi gå genom stan

by skvallra

Monica Zetterlund Sakta Vi Gå Genom Stan

Monica Zetterlund var en av Sveriges mest älskade jazzsångerskor och skådespelerskor. Hon är mest känd för sin sång ”Sakta vi gå genom stan”, en låt som har blivit en tidlös klassiker och en symbol för Stockholm cocktailkultur på 1960-talet.

Vem var Monica Zetterlund?

Monica Zetterlund föddes i Hagfors, Sverige, 1937, och slog igenom i Sverige på 1960-talet. Hon hade en unik förmåga att fånga och uttrycka både storstadens pulserande rytmer och småstadens stillsamma eftertänksamhet i sina sånger.

Vad handlar ”Sakta vi gå genom stan” om?

”Sakta vi gå genom stan” är en vacker sång om att flanera genom Stockholm på natten. Texten skildrar två älskande som promenerar hemåt genom den sovande staden, och själva melodin avspeglar den där lugna, milda sinnesstämningen efter en underhållande utkväll.

År Sång Album
1968 Sakta vi går genom stan Monica Zetterlund
1969 Gröna små äpplen Monica Zetterlund
1972 Höst i New York Hallå du gamle man
2005 Härlig är jorden Svenska favoriter

Hur har ”Sakta vi gå genom stan” påverkat svensk musik?

Sången ”Sakta vi gå genom stan” är ett strålande exempel på Monica Zetterlunds artisteri och betydelse för svensk musik. Den har även hjälpt till att göra Stockholm till en ikonisk plats inom svensk populärmusik. Många svenska artister, som Håkan Hellström och Veronica Maggio, gör fortfarande referenser till Stockholm i sina sånger, vilket påminner oss om Monica Zetterlunds betydande bidrag.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se