Hem » Vad är sant angående bränsleförbrukningen vid motorbromsning

Vad är sant angående bränsleförbrukningen vid motorbromsning

by skvallra

Vad är sant angående bränsleförbrukningen vid motorbromsning?

När det gäller fordon och bränsleförbrukning finns det ett populärt begrepp som kallas motorbromsning. Men vad betyder det egentligen och hur påverkar det bilens bränsleförbrukning?

Motorbromsning händer när föraren lyfter foten från gaspedalen utan att låta växeln vara på neutral ställning. Detta sätter belastning på motorn som reducerar fordonets hastighet. Nu ställs frågan: Vad händer med fordonets bränsleförbrukning under motorbromsning? Svaret är överraskande enkelt; ingenting alls. Motorbromsning använder inte mer bränsle än nödvändigt.

Hur påverkar motorbromsning den totala bränsleförbrukningen?

Jämfört med att använda fotbromsen, använder motorbromsning faktiskt mindre bränsle. När du bromsar, fortsätter motorn att använda bränsle för att hålla tomgången. Men när du använder motorbromsning och lyfter foten från gaspedalen, stoppar många moderna fordon automatiskt bränsletillförseln till motorn. Detta gör motorbromsning till en mer bränsleeffektiv metod att sänka hastigheten på fordonet.

Körmetod Bränsleförbrukning Skadeeffekt på fordonet
Motorbromsning Låg Minimal
Fotbromsning Hög Moderat till hög

Vilka är fördelarna med motorbromsning?

Förutom att vara mer bränsleeffektiv, kan motorbromsning hjälpa till att förlänga bromsarnas livslängd i ditt fordon. Det kan även ge bättre kontroll i nedförsbackar eftersom det gör det möjligt att sänka hastigheten utan att behöva använda bromsarna ständigt.

Sammanfattning

Så vad är sant angående bränsleförbrukningen vid motorbromsning? I grunden är det ett mycket bränsleeffektivt sätt att sakta ner ditt fordon. Så nästa gång du räknar med att sänka hastigheten, varför inte prova att använda motorbromsning istället?

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se