Hem » Vilka fordon ska vara utrustade med dessa reflexskyltar

Vilka fordon ska vara utrustade med dessa reflexskyltar

by skvallra

Vilka fordon ska vara utrustade med dessa reflexskyltar?

Reflexskyltar är obligatoriska på flera sorters fordon för att öka synligheten och säkerheten på vägarna. Men vilka fordon då? Det är precis det vi ska diskutera idag, mina vänner!

Personbilar och lätta lastbilar

Låt oss börja med att prata om personbilar. Alla dessa fordon måste ha två reflexskyltar bak. Detsamma gäller lätta lastbilar. Så om du har en bil eller en liten lastbil, säkra att du har de relevanta reflexskyltarna monterade!

Tunga fordon och bussar

Gällande tunga fordon, de behöver inte bara reflexskyltar bak, men också på sidorna. Och om du kör en buss med en längd över 6 meter? Då krävs det reflexskyltar på sidan och bak!

Fordonstyp Reflexskylt bak Reflexskylt på sidan
Personbil Ja Nej
lätt lastbil Ja Nej
Tungt fordon Ja Ja
Bus (över 6 meter) Ja Ja

Fordon på byggarbetsplatser

Och vad gäller för fordon i byggarbetsplatser? Jo, även dessa måste utrustas med reflexskyltar för att förhindra olyckor. Att synas är att finnas, kamrater!

Så, nu vet du precis vilka fordon som ska vara utrustade med reflexskyltar. Glöm inte att ha god synlighet för att förebygga olyckor och öka säkerheten på våra vägar. Säkerhet först, folk!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se