Hem » 3 tips för att göra din middag mer spännande!

3 tips för att göra din middag mer spännande!

by Johannes Westin

Under julen är det vanligt att samlas både vänner och familj runt middagsbordet. Då kan det vara roligt att lägga lite extra omtanke på att göra middagen mer minnesvärd. Här kommer tre tips till dig för en spännande middag:

Spela ett roligt spel vid matbordet

Ett av de roligaste sätten att tillbringa en familjemiddag är att spela ett roligt spel vid matbordet. Det finns många olika sorters familjespel, och det är alltid trevligt att lära känna nya människor genom att spela tillsammans. Man kan till exempel spela Monopoly, Trivial Pursuit eller Cluedo. Alla dessa spel är mycket roliga, och man lär sig samtidigt nya saker om de andra personerna vid bordet. Det är alltid trevligare att spela ett spel tillsammans istället för att bara sitta och prata, och det är ett perfekt sätt att få igång en bra konversation. Man kan även välja platseffektiva spel som exempelvis frågesporter. Det är även möjligt att göra ett eget quiz med specifika teman såsom störst i världen eller de mest kända tv-serierna. På så vis är det enkelt att spela spelet vid matbordet.

Ha en tematisk middag tillsammans

En middag med ett tema är alltid roligt och givande. Det är en fin möjlighet att lära känna nya saker, både mat och dryck. Man får prova nya smaker och upptäcker ofta nya favoriter. Dessutom är det en bra anledning att träffas med vännerna och ha trevligt tillsammans. En italiensk kväll är alltid en hit, då man får smaka på alla de goda rätterna från det italienska köket. Man kan börja med en antipasto-tallrik, sedan pasta eller pizza och avsluta med en tiramisù eller gelato. Drycken ska givetvis vara italiensk, så som vin eller espresso. Ett alternativ är även att engagera gästerna genom att säga till i förväg att de ska klä sig i förhållande till middagstemat. I detta fall skulle även middagsgästerna vara klädda i ett italienskt tema.

Skapa en överraskning vid matbordet

En av de trevligaste sakerna med att ha gäster på middag är att få skapa en fin överraskning vid matbordet. Det kan vara något så enkelt som ett par små blommor i en vas, eller något mer avancerat som en liten tårta. Oavsett vad man väljer, är det alltid trevligt att se gästernas reaktioner när de upptäcker den fina överraskningen. Dessutom är det ett bra sätt att visa hur mycket man uppskattar deras besök. Överraskningen kan även vara något roligt, såsom att sätta på en spellista med energifylld musik.

Kreativa drinkrecept för festkvällen

För att göra din temakväll ännu mer spännande, varför inte introducera unika och kreativa drinkrecept som matchar temat? För en italiensk kväll, experimentera med olika varianter av Negroni eller Bellini. Presentationen av drinkarna kan också bli en del av underhållningen. Använd färgglada garnityr och speciella glas för att höja stämningen ytterligare.

Drink Ingredienser Instruktioner
Negroni Gin, Röd Vermouth, Campari Blanda i jämna delar, rör om och servera med is och apelsinskiva.
Bellini Prosecco, persikopuré Häll persikopuré i ett champagneglas och toppa med kall Prosecco.

Interaktiva matlagningssessioner

Engagera dina gäster ytterligare genom att organisera en interaktiv matlagningssession där alla hjälps åt att förbereda en del av måltiden. Detta är inte bara ett roligt sätt att umgås på, utan ger också gästerna en chans att lära sig nya färdigheter i köket. Välj recept som är enkla nog för alla att följa men som fortfarande är spännande och utsökta.

  • Pasta Carbonara
  • Bruschetta med tomat och basilika
  • Italiensk pizzabakning

Digital fotobås-setup

Skapa en digital fotobås-setup där gästerna kan ta roliga och minnesvärda bilder tillsammans. Använd props och bakgrunder som passar med middagstemat för att göra det ännu mer underhållande. Dessa bilder blir perfekta souvenirer från kvällen och kan enkelt delas digitalt med alla närvarande.

Live musik eller dansuppvisning

För att verkligen sätta stämningen, överväg att ha live musik eller en dansuppvisning under kvällen. En lokal musiker eller dansgrupp som framför traditionella italienska sånger och danser kan ge en autentisk touch till din temakväll och garanterat underhålla dina gäster.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se