Hem » 8 kändisar åtalade för brott

8 kändisar åtalade för brott

by Johannes Westin

Bruno Mars: Innehav av droger

Även om han var en mycket eftertraktad låtskrivare och musikproducent när han greps 2010 för kokaininnehav, hade Bruno Mars ännu inte tagit över poplistorna som soloartist med sin blandning av modern pop och det klassiska Motown-soundet. Efter sina anklagelser undvek Mars rättegång genom att erkänna sig skyldig och beordrades att betala böter på 2 000 dollar och fullfölja 200 timmars samhällstjänst. Efter att ha fullgjort sin samhällstjänst avfärdades Mars brottsdom av domstol 2012.

Woody Harrelson: Motstånd mot polisman

Matthew McConaughey: Innehav av droger

Precis som sin kompis och True Detective kollega Woody Harrelson gillar Matthew McConaughey att dansa, och åtminstone 1999 gillade han att röka marijuana. Efter ett klagomål från grannen kom polisen och fann Matthew McConaughey dansande naken och spela bongotrummor i sitt hus. Naturligtvis kräver en sådan handling en hel husrannsakan i huset där marijuana och drogtillbehör upptäcktes. Ironiskt nog lades alla droganklagelserna mot honom så småningom ner, men McConaughey var fortfarande tvungen att betala böterna på 50 dollar. Det mest fantastiska med detta ”kriminella” förflutna är dock att McConaughey sedan dess har i stort sett fått sin framgång i Hollywood genom att spela riktigt hala karaktärer i riktigt hemska filmer och bli en Oscar-vinnande skådespelare, med den ena minnesvärda rollen efter den andra.

Kiefer Sutherland: Rattfylleri

Om du inte redan visste det, har Sutherland haft en pågående kamp mot alkohol som han öppet och modigt erkänner sig beroende av. Det ger honom respekt att erkänna och vill besegra sina demoner. Men att han sedan går och förlorar allt genom att bli arresterad inte en, inte två gånger utan FYRA gånger för rattfylleri. Och inte bara när han var yngre, nej, under nästan 20 års tid. Sutherland greps 1989, 1993, 2004 och 2007. Totalstraff? 48 dagar i fängelse. Inte konstigt att ingen minns att Kiefer Sutherland har ett brottsregister, till och med domstolarna låtsas att det aldrig har hänt.

Will Smith: Grov misshandel

Medan megastjärnan Will Smith fortfarande bara var känd som Philadelphia-rapparen i The Fresh Prince from Bel air var han inblandad i en allvarligt grov misshandel. Redan 1989, bara några dagar efter att han vunnit en Grammy Award, ska Smiths livvakt ha misshandlat en skivproducent så illa att det gjorde mannen nästan blind och handikappad. Medan Smith hävdar att han inte hade något att göra med själva överfallet, utan bara var där. Det låter ungefär lika bekant som vilken annan ung rappare som helst som hävdar att han är oskyldig till ett brott samtidigt som han lämnar över ansvaret till en medlem i deras entourage, vilket är precis vad som hände för Will Smith. Precis i tid när skådespelskarriären skulle lösa den unga rapparens skulder och skapa den nu ikoniska Sitcom-serien Fresh Prince of Bel Air. Anklagelserna mot Smith lades så småningom ner, och polisen hade inte detaljer som kunde knyta han till den grova misshandeln.

Matthew Broderick: Vårdslös körning

I vad familjerna till offren för Matthew Brodericks brott kallade en ”rättvisa” åtalades Broderick slutligen för vårdslös körning och fick böter på 175 $. Hans brott? Medan Broderick semestrade i Nordirland med dåvarande flickvännen Jennifer Gray korsade bilen han körde mittfilen på vägen och frontalkrockade med en mötande bil. Både föraren och passageraren i det andra fordonet dödades omedelbart. Medan Jennifer Gray hävdar att olyckan skärrade henne för livet och var anledningen till att hon lämnade Hollywood, har Broderick fortsatt ha en relativt framgångsrik karriär under de senaste 25 åren sedan olyckan. Om rättvisa skipas? Du får avgöra.

Senaste uppdateringarna om kändisars lagliga strider

Kändisar står ofta i rampljuset inte bara för sina professionella bedrifter utan också för sina personliga och ibland juridiska problem. Nedan följer en uppdaterad översikt över några kända fall och hur de har påverkat deras karriärer.

Bruno Mars: Ett decennium senare

Efter incidenten 2010 har Bruno Mars inte bara renat sitt namn utan också rocket upp stegen till superstjärnstatus. Med hits som ”Uptown Funk” och ”24K Magic” har han cementerat sin plats i musikens värld. Hans resa från rättsliga problem till global ikon är en inspiration för många.

Woody Harrelson: Aktivism och filmframgångar

Woody Harrelson har sedan sitt motstånd mot polis fortsatt att vara en framträdande figur inom både filmindustrin och miljöaktivism. Han är känd för sin roll i filmer som ”Zombieland” och ”True Detective” samt för sitt engagemang i hållbarhetsfrågor.

Matthew McConaughey: Från bongo-trummor till professor

Matthew McConaugheys karriär har tagit en intellektuell vändning då han nu tjänstgör som professor vid University of Texas. Hans undervisning i film och hans fortsatta framgång i branschen visar att ett brottsligt förflutet inte definierar en persons framtid.

Kiefer Sutherland: Återhämtning och nytt fokus

Trots flera gripanden för rattfylleri har Kiefer Sutherland arbetat hårt för att hantera sina problem och fortsätta sin karriär inom både film och musik. Hans öppenhet om sina utmaningar har gett honom nya roller och respekt i branschen.

Kändis Brott Status
Bruno Mars Kokaininnehav Renat Namn, Superstjärna
Woody Harrelson Motstånd mot polis Aktivist, Skådespelare
Matthew McConaughey Innehav av marijuana Professor, Skådespelare
Kiefer Sutherland Rattfylleri Återhämtning, fortsatt karriär

Avslutande Tankar

Kändisars lagliga utmaningar kan vara svåra och offentliga. Deras historier visar dock att individuell utveckling och förbättring är möjlig trots tidigare misstag. Dessa kändisar har använt sina erfarenheter för att växa personligen och professionellt, vilket ger viktiga lärdomar om återhämtning och ansvar.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se