Hem » Häcklade Mikael Ymer – Då brann det till

Häcklade Mikael Ymer – Då brann det till

by skvallra

En av Sveriges största tennis nyheter just nu är det tjafs ett smått galen Mikael Ymer hade med en åskådare på ATP-touren tidigare i höstas.

Mikael Ymer är en av Sveriges bästa tennisspelare. Han har vunnit många titlar och är känd för sin fina spelstil. Mikael som är lillebror till Elias Ymer, har presterat bra i ATP-touren och har ofta tagit publiken med storm. I matchen mot Ilya Ivasjka brann det till ordentligt, men inte mellan de två spelarna. Trots det var han nära på att vinna.

Vad ledde till bråket?

Innan bråket med åskådaren var Mikael Ymer märkbart irriterad på domaren Isabell Seefried. Som han tycker har något personligt mot honom.

Vitryssens boll tog på linjen, vilket hawk eye-tekniken senare kunde konstatera, men domaren ropade ”out” och svensken stördes och missade.

”Det finns ingen chans att ropet kom efter att jag träffade bollen”, skrek Ymer till domaren Isabell Seefried.

”Du hittar alltid ett sätt att jävlas med mig” hördes Mikael Ymer säga till domaren.

Svensken fick en varning för det han sade.

Det skulle inte dröja länge innan Mikael var irriterad igen.

”Sök hjälp!”

Under den bisarra situationen när Ymer började tjafsa med en åskådare ska han ha skrikit ”Sök hjälp!” som en del av konfrontationen.

”Jag tjänar er årslön på banan just nu. Jag förstår inte varför ni spelar för hyrespengar. Ni borde söka hjälp. Jag tjänar er årslön just nu. Gambla inte. Gå till en psykolog. Det här är inte bra för er. Jag hjälper er. Jag donerar 100 dollar. Gambla inte med hyrespengar.” Skrek det svenska tennisproffset till åskådaren.

Vad åskådaren sade snappades inte upp av mikrofonerna, men man kan ana att åskådaren häcklade Mikael för att få en sådan stark motreaktion.

Ilya Ivasjka kände inte av den hätska stämningen. ”Det var lite tjafs med fansen, men det händer i många matcher” sa Ivasjka.

Förlorade med 2-1 i sett

Trotts bråket verkade det som Ymer blev tänd av tjafset istället för att tappa fokus.

Ymer avslutade matchen på ett bra sätt trotts att han blev smått galen gav han inte upp men lyckades inte vända matchen och förlorade tredje sett med 5-7 i en match som tog 3 timmar och 15 minuter.

Det var inte första gången Mikael Ymer förlorade mot Ilya Ivasjka. När Mikael var nära att vinna sin första ATP-turnering Föll Mikael på målinjen mot just Ilya Ivasjka, i finalen i North Carolina i augusti ifjol.

Ilya Ivasjka är en Vitrysk tennisspelare som rankas som nummer 75 i världen.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se