Hem » Högberga Gård AB – konferens, hotell och restaurang

Högberga Gård AB – konferens, hotell och restaurang

by Johannes Westin
CONFERENCE2

Högberga Gård är en anläggning som ligger belägen på Lidingö utanför Stockholm. Här kan man boka in allt från konferens, bröllop, fest och weekends. I anläggningen finns ett hotell, restaurang och konferensmöjligheter. Dessutom har gården en anrik historia då den byggdes redan 1911.

Korta fakta om Högberga Gård

NamnHögberga Gård
Känd förHotell, konferens, spa och restaurang
ÅlderByggdes 1911
PlatsLidingö

Högberga Gård Hotell & Konferens – dess anrika historia

Högberga Gård har en intressant och anrik historia. Gården byggdes av Klas Fåhraeus år 1911. Han föddes in i en rik familj, hans pappa var, bland annat, en affärsman som hade ett stort intresse för fint porslin. När han gick bort efterlämnade han landets dyrbaraste tallrikssamling. 

Med hjälp av arkitekten Carl Westman, som även ritat Stockholms rådhus, lät Klas Fåhraeus uppföra Högberga Gård mellan 1909 och 1911. Efter lågkonjunkturen på 1920-talet tvingades han sälja gården och de sista åren levde han ett tillbakadraget liv med sin fru i Uppsala. Gården köptes av direktören Helge Norlander och har därefter ägts av legationsrådet Harry Ax:son Johnson och Stiftelsen Håkanssons Minne.

Högberga Gård har både spa och havsspa 

Det finns massor att göra på Högberga Gård. Här finns bland annat ett populärt spa där man kan njuta av  bland annat massage och behandlingar. De har även ett populärt havsspa som ligger högt uppe på berget där upp till 40 personer kan bada i en varm källa, en pool med varmt vatten. Där finns även en bastu och relaxavdelning. I Paviljongen finns jacuzzi och bastu med utsikt över havet. Det finns även kallbad utomhus och en bar där det finns öl, vin, cider och snacks. Det finns dessutom ett gym på Högberga Gård. 

Middag på Högberga Gård restaurang – eller varför inte afternoon tea?

Restaurangen på Högberga Gård ligger i själva herrgården. Här kan du äta allt från frukost, brunch, lunch och middag till en härlig afternoon tea. Den sistnämnda endast på helger. Deras matfilosofi går ut på att utgå från säsongens råvaror och framhäva smakerna i råvaran. Restaurangen på Högberga Gård har även ett miljötänk och väljer gärna lokalproducerat i den mån det går. 

De har flera matsalar att välja mellan, bland annat följande: 

  • Galleriet
  • Loggian
  • Lilla matsalen
  • Röda rummet
  • Mellanrummet
  • Terassen

Det finns även ett rum som heter Kinarummet. Restaurangen erbjuder även ett julbord som man kan boka in vid jultid vilket brukar vara populärt. Sedan 2018 har de även en bakficka. Det finns också stor samling vin på anläggningen.

Festlokaler med glitter och glamour på Högberga Gård på Lidingö

Om du vill anordna en storslagen fest är Högberga Gård det givna alternativet. Här kan man hålla allt från vanliga fester, middagar, bröllop och baler till temafester. Dessutom finns det flera festpaket att välja mellan, bland annat Glitter, Glamour och Stjärnglans. Det går även bra att boka in hela herrgården och ha den exklusivt för sig själv.

Hotellet Högberga Gård

Om du vill övernatta på Högberga Gård kan du boka in en hotellnatt. På gården finns det 67 stora rum. I själva huvudbyggnaden och Lilla flygeln har man valt en mer nationalromantisk stil då Carl Westman har designat möblerna. Men om du tar dig till Stora flygeln är stilen mer modern. Samtliga rum har fritt Wi-Fi, kaklade badrum, hårtork och TV. Dessutom har många av rummen utsikt mot vattnet.

Romantisk Weekend på Högberga Gård

Något som är populärt är att boka in en weekend på Högberga Gård. Även här finns det spännande paket att välja mellan. Till exempel kan du välja att boka en Julbord-weekend. Då ingår julbord, övernattning och havsspa. Du kan även välja att boka en Romantisk weekend. Då ingår bland annat afternoon tea, havsspa, blommor och choklad, champagne med tilltugg, femrätters middag och frukostbuffé.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se