Hem » Hur gammal är Cazzi Opeia?

Hur gammal är Cazzi Opeia?

by Johannes Westin
CAZZI1

Melodifestivalen är alltid ett tillfälle för nya talanger att slå igenom. Många artister har fått avnjuta mellos slagkraftiga potential vad gäller att marknadsföra sig själv och sin musik. Förutom att det är en fantastiskt musikalisk upplevelse att vara med, så klart. 

Men på senare tid har det visat sig att det inte bara är purunga nittiotalister som får möjlighet att kliva ut i rampljuset på mello. Många hemma i TV-sofforna satt med samma fråga under melodifestivalen 2022: Hur gammal är Cazzi Opeia egentligen?

Cazzi Opeia – ålder är bara en siffra

Svaret på frågan “hur gammal är Cazzi Opeia” är rimligen en motfråga. Hur gammal vill du att hon ska vara? Hur tänker du kring din egen ålder, och vad betyder mängden tid en människa tillbringat på jorden? Cazzi Opeia, eller Moa Carlebecker som hon egentligen heter, är född 1988. 

Vid sin medverkan i melodifestivalen 2022 var hon med andra ord 34 år gammal. Är det gammalt eller ungt? Det beror helt på vad du jämför med. Jämfört med artisten Theoz som tävlade samma år, är hon lastgammal. Jämfört med till exempel Eva Rydberg som medverkade som artist i en av mellanakterna, är Cassi Opeia mycket ung.

Moa Carlbeckers ålder jämfört med andra i Melodifestivalen

En intressant fråga är varför så många undrade över åldern på just denna artist. Kanske var det någon typ av livserfarenhet som lyste ut genom ögonen, samtidigt som klädstilen andades barnslighet och fruktigt tuggummi. Artisterna i gruppen Medina, som tävlade samma år, var ännu äldre. Sami Rekik som var ena halvan av den duon var 41 bast, född 1980. Ändå upplevde publiken inte hans ålder som något att fråga internet om. 

I alla fall inte i lika hög grad som Moa Carlbeckers. Måhända var det klädstilen. Iklädd Cazzi Opeias kreationer kanske Rekik också fått frågan om hur gammal han var egentligen. Eller helt andra frågor. Det är det som är så fantastiskt med internet. Man kan fråga vad som helst, och få ett bra svar. Kanske inte det svar man önskade sig, men ändå ett svar.

Cazzi Opeia – vägen till Melodifestivalen 2022

I Mello 2022 tävlade Cazzi Opeia med låten I can’t get enough. Hon var med i deltävling nummer tre och gick vidare till andra chansen. Melodifestivalens publik charmades med andra ord rätt rejält av detta yrväder i kråksparkar och färgglatt tyll. Faktiskt så mycket att hon gick hela vägen till finalen, där hon hamnade på en hedrande niondeplats. Men med tanke på den rutin vad gäller låtskrivandets hantverk Moa Carlebecker har hunnit skaffa sig genom åren, är det kanske inte så konstigt. Se bara på en liten del av hennes hitlista från den korenaska K-pop-svängen:

  • ICY med gruppen Itzy.
  • Peek-a-boo med Red Velvet.
  • Goblin med Sulli.
  • Shot Clock med Twice.
  • Keep your head up med Cherry Bullet.

Cassie opeias familj  

Cazzi Opeias föräldrar födde alltså en dotter året 1988, och döpte henne till Moa. Moas pappa är musiklärare, och mamman musiker. Trummis, för den som undrar. Moa har minst sagt kändisar i släkten. Inte minst hennes styvpappa, Ragnar Skanåker, har ett namn som är vida känt i Sverige. I alla fall för de som är lite äldre. 

Skanåker är nog Sveriges främsta och mest kända skytt genom tiderna (inom idrotten). Därtill är Moa systerdotter till både musikern Thomas Forsell och skådespelaren som hela Sverige älskade i Rederiet: Johannes Brost. Vilken antavla! Inte konstigt att det blev något alldeles speciellt av Moa Carlebecker. 

Cazzie Opeia från Idol till Mello

Den som gillar att leta i gamla TV-arkiv kan kolla in TV4:s Idol från 2009. Då var nämligen Moa Carlebecker med, även om hon ännu inte hade tagit sig artistnamnet Cazzi Opeia. Hon åkte ut i kvalfinalen, men byggde en bra karriär även utan draghjälpen från Idol. Eller kanske tack vare just det, många menar att det oftare blir de som inte vinner Idol som det går bättre för i musikbranschen efteråt. Efter den korta svängen i Idol satte Moa igång en mängd musikaliska samarbeten, bland annat som vokalist i DJ-kollektivet Female DJ Revolution. 

Sedan började hon skriva låtar, och när hon fick vädring på den enorma musikindustrin som finns i Asien och Korea var lyckan gjord. Moa Carlebecker/Cazzi Opeia har sedan 2016 skrivit enormt många hits inom genren K-pop och gjort stor succé på den koreanska marknaden. Många som var insatta i den låtskrivande delen av den svenska musikbranschen ställde alltså inte alls frågan “hur gammal är Cazzia Opeia” när de såg henne i Melodifestivalen 2022. Utan snarare frågan “vad sjutton gör hon där?” – det fanns de som ansåg att Carlebecker var lite för stor för mello. 

Så gammal är alltså Cazzi Opeia

Sammanfattningsvis. Hur gammal är Cazzio Opeia? Född 1988 och gammal nog. Gammal nog för att skaffa barn om hon vill. Gammal nog för att ha en lång och framgångsrik karriär bakom sig. Gammal nog för att bära neonfärgade scenkläder. Och gammal nog för att ta sig till final i Melodifestivalen 2022. Grattis Moa Carlebecker!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se