Hem » Hur säger man hej på finska

Hur säger man hej på finska

by skvallra

Ingen har väl missat när vi hälsar på varandra på finska? Visst vet du hur man säger ”hej” på finska? Om inte, låt mig förklara!

Hur Säger Man Hej På Finska?

På finska säger man “hej” genom att uttala ordet ”hei”. Ja, det är så enkelt som det! Men det finns mer att ta reda på om detta vänliga ord. Så om du letar efter mer information, häng med!

Är ”Hei” Alltid Rätt?

”Hei” på finska är ett vardagligt sätt att hälsa på någon men det finns fler sätt. Om du vill framstå som mer formell kan du i stället välja att säga ”hyvää päivää” som betyder ”god dag”.

Finländarna Älskar Att Hälsa!

Finländarna är faktiskt ganska främmande för att använda formella hälsningar. De tycker det är trevligare att använda ett enkelt och vänligt ”hei”.

Hur Kan Du Säga Hej På Andra Sätt?

Intressant nog, har finskan flera sätt att säga ”hej” på. Här är några fler exempel:

Finska Svenska Engelska
Terve Hej Hello
Moi Hej Hi
Heippa Hej då Bye
Moro Hej Hey

Slutsats

Att kunna säga ”hej” på finska är inte så komplicerat som du kanske trodde, va? Faktum är att det finns många sätt att säga ”hej” på finska, och alla är lika hjärtvärmande som de låter. Tack för att du läste, och kom ihåg att ha ett vänligt ”hei” redo nästa gång du träffar en finländare!

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se