Hem » Robin Borg – kändisson

Robin Borg – kändisson

by Johannes Westin
TENNIS

Robin Borg, född 1985, är son till den legendariska tennisspelaren Björn Borg och den före detta modellen Jannike Björling. Han har, precis som sin far, haft ett intresse för tennis och har bland annat jobbat med Fair Play TK:s tennisakademi. Numera har han dock sadlat om till en helt annan sport, nämligen ishockey, och jobbar som agent för ishockeyspelare. 

Korta fakta om Robin Borg

Fullständigt namnRobin Borg
Känd förBjörn Borgs son
ÅlderFödd 1985, alltså 38 år gammal 2023
Bor iHelsingborg
NummerRobin Borgs telefonnummer är svårt att hitta på nätet

Robin Borgs biografi

Robin Borg hamnade mer eller mindre direkt i den svenska kändisgräddan när han föddes år 1985. Hans föräldrar är pappa Björn Borg och mamma Jannike Björling, båda kända i hela Sverige.

I ungdomen gjorde Robin Borg en satsning på tennis men jämfördes ständigt med sin legendariske far, vilken som bekant var bäst i världen på sporten på sin tid. I intervjuer har han sagt att det var tufft att ständigt jämföras med sin pappa.

Efter en tid avslutade han sin tennissatsning och tog sig in i näringslivet istället. Bland annat började han att jobba med Fair Play TK:s tennisakademi. På senare år har han bytt karriär och börjat jobba som hockeyagent istället. 

Robin Borg på Ratsit

På Ratsit kan man få reda på följande om Robin Borg:

  • Robin Borg är född den 18 september 1985
  • Han bor på en adress i Helsingborg
  • Han har tre stycken bolagsengagemang, i Core Sports Norden AB, Bysso Interiör AB och Cougou & Chili AB. 
  • Han är gift med Sofie Hanna Ottilia Borg
  • Han äger två stycken fordon

Robin Borgs familj

Robin Borg har en stor familj. Hans mamma heter som bekant Jannike Björling. Hon var endast 18 år när hon födde Robin. Hans pappa är den världsberömde tennisspelaren Björn Borg. Robin har även en halvbror som heter Leo Borg, som hans pappa har tillsammans med sin nya fru, Patricia. Robin Borg är gift med Sofie Hanna Ottilia Borg och tillsammans har de två döttrar.

Robin Borgs pappa heter Björn

Robins pappa, Björn Borg, anses vara en av de bästa tennisspelarna genom tiderna. Han växte upp i Södertälje. Mellan 1974 och 1981 vann han elva singeltitlar i Grand Slam-turneringar. Fem av dessa var raka segrar i Wimbledonmästerskapen. Han vann också sex gånger (varav fyra raka segrar) i Franska öppna. Han ligger tillsammans med Rod Laver på sjätte plats i antal vunna GS-titlar i herrsingel ligger, efter bland annat Roger Federer och Pete Sampras

Robin Borg i sociala medier 

Det är svårt att avgöra om Robin Borg är aktiv på sociala medier. Han har inte något officiellt konto på Instagram, och det är även oklart om han har ett konto på Facebook. Han har inte heller fått en egen sida på informationssajten Wikipedia. 

Har Robin Borg varit tennistränare?

Det är en del människor som söker på “Robin Borg tennistränare” och det är svårt att avgöra om det är för att de vill få reda på vem han hade som tennistränare när han var aktiv, eller om han själv har varit tennistränare. Det finns ingen information tillgänglig om att han skulle ha varit tennistränare själv. 

Robin Borg ska inte förväxlas med Robin Söderling

När man söker efter information om Robin Borg så kan det hända att man får träffar på en namne inom tennissporten, nämligen Robin Söderling. Söderling är en tidigare känd svensk professionell tennisspelare vars främsta meriter är två finalplatser i Franska öppna (2009 och 2010). Han har också vunnit Masters 1000-turneringen som hölls i Paris 2010. Det är en hel del som verkar tro att Robin Söderling är Björn Borgs son och därför söker på saker som “robin söderling björn borgs son”.

Inte förvånande finns det fler som heter Robin Borg i vårt avlånga land. Det verkar som att han har namnar i bland annat Öckerö, Växjö, Vetlanda, Södertälje och Stockholm. 

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se