Hem » 3 smarta enheter du inte visste existerade

3 smarta enheter du inte visste existerade

by skvallra

Vi lever mitt i den digitala revolutionen! En stor del av vår vardag är digitaliserad, och går mer och mer åt det hållet för varje dag som går.

Det mesta går att göra med hjälp av dagens smarta enheter. Vi använder dem för att se på serier, hålla kontakten med nära och kära, men även för att spela bingo och andra typer av spel online, något som tidigare endast var möjligt hos fysiska spelaktörer eller via datorn.

Men det finns även smarta enheter som kommer lite i skymundan, och detta ska vi titta lite närmare på idag!

3 smarta enheter som du förmodligen inte hört talas om

Nedan är våra bästa exempel:

Smart dörrklocka

Den smarta dörrklockan är lätt att förvirra med det smarta låset, men är faktiskt två helt olika saker. Visst, vissa enheter inkluderar båda två, men nu ska vi titta lite närmare på den smarta dörrklockan specifikt.

Faktum är att den inte skiljer sig särskilt mycket från den analoga dörrklockan, förutom det faktum att den kan ha en inbyggd kamera. På så sätt kan du se vem det är som ringer på, utan att du behöver gå till dörren. Detta bidrar inte bara till ökad bekvämlighet, men även ökad säkerhet. Här kan du se om brottslingar försöker ta sig in när du inte är hemma, vilket gör att du kan tilltala polis eller vaktpersonal från ett säkert avstånd.

Smarta gardiner

Kommer du ihåg hur bekvämt det var när du bodde på det där hotellet med de smarta gardinerna? De som gick att dra för med hjälp av ett enda knapptryck? Så kan du även ha det hemma! Allt du behöver är en enhet som drar upp och för dina gardiner.

Det betyder tyvärr att det inte är gardinerna som är smarta, vilket kanske kommer som en besvikelse. Men det gör inget, de beter sig ju trots detta som om de vore smarta, eller hur?

På så sätt kan du dra upp gardinerna med ett knapptryck när du vaknar, utan att du behöver gå ut ur den varma sängen. Låter det lockande? Då är det bara att inhandla dessa enheter!

Smart köksblandare

Va? Finns det verkligen smarta köksblandare? Ja! Vilka fantastiska tider vi lever i, eller hur? Med hjälp av en smart köksblandare kan du använda rörelser, touch eller röst för att styra din blandare, vilket gör ger enklare för dig att diska, laga mat och hantera blandaren på alla möjliga typer av sätt.

Dessa är fortfarande väldigt ovanliga i Sverige, men blir allt mer vanliga i andra länder runt om i världen. Därmed är det bara en tidsfråga innan de även breder ut sig i det svenska samhället. Du kan till och med vara först i din stad med denna fantastiska innovation om du agerar snabbt. Häftigt, eller hur?

 

Ytterligare tre innovativa smarta enheter att hålla ögonen på

Smart spegel

Tänk dig att få dagens väder, nyheter och personliga meddelanden presenterade direkt på din badrumsspegel medan du borstar tänderna. Smarta speglar är här för att revolutionera vårt sätt att starta dagen på. Dessa innovativa speglar kan även synkroniseras med andra smarta hem-enheter för en sömlös upplevelse.

Smart soffmöbel

Smart teknologi når nu även möbelindustrin. En smart soffa kan inkludera inbyggda laddningsstationer, högtalare och till och med hälsoövervakningsteknik som övervakar din vikt och sittvanor. Perfekt för den hälsomedvetna teknikälskaren!

Smart blomkruka

Denna lilla men kraftfulla enhet är idealisk för dig som älskar växter men kanske inte har gröna fingrar. Smarta blomkrukor kan automatiskt vattna dina växter baserat på fuktighetsnivåer och ge notiser när det är dags för omplantering eller gödning.

Enhet Funktion Perfekt för
Smart spegel Nyheter, väder, notifieringar Effektiva morgonrutiner
Smart soffmöbel Laddning, ljud, hälsomonitor Teknikentusiaster
Smart blomkruka Automatisk bevattning, hälsostatus för växter Växtälskare med tidsbrist
  • Smart spegel – Integrera din morgonrutin med teknik.
  • Smart soffa – Upplev komfort kombinerat med modern teknologi.
  • Smart blomkruka – Sköt om dina växter på ett intelligent sätt.

Med dessa nya smarta enheter kan vi verkligen se hur framtidens hem kommer att se ut. Tekniken fortsätter att utvecklas och integreras allt djupare i våra vardagsliv, vilket både förenklar och berikar vår tillvaro på oväntade sätt. Tiden är inne att omfamna dessa förändringar och utforska hur de kan förbättra just ditt liv.

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se