Hem » Hur länge håller kokta ägg? 

Hur länge håller kokta ägg? 

by skvallra

Ingen vill äta dålig mat, eller matvaror som har passerat sitt bäst före-datum. Men ibland kan det var svårt att veta när det är dags att slänga maten. Ett exempel på matvaror som är svåra att veta om de är för gamla är ägg. Hur länge håller kokt ägg i kylen?

Det korta svaret är: ungefär en vecka om det är hårdkokt med skalet kvar. Något kortare om det är löskokt. Det lite längre svaret är att du behöver använda ditt sunda förnuft och ditt luktsinne. Om ägget luktar konstigt eller ser ovanligt ut ska du inte äta det.

Hur är det i rumstemperatur då?

Ja, hur länge håller kokta ägg i rumstemperatur? Även här får du förlita dig på ditt sunda förnuft. Det beror helt enkelt lite på. Ligger ägget mitt i solen med sprickor i skalet?, är det rötmånad?, och så vidare. Ett kokt ägg med intakt skal håller i alla fall några timmar i rumstemperatur, men vid längre tid än så ökar risken för att ägget ska bli dåligt. 

När man behöver veta svaret på “hur länge håller kokta ägg?”

Även om det kan kännas svårt att hålla reda på hur länge ägg håller i och utanför kylskåp finns det ett enkelt sätt att minnas när ägget kokades. Det går nämligen utmärkt att skriva på äggskal med vanlig blyertspenna. På så vis kan man lätt skriva äggets kokdatum direkt på ägget. Då behöver andra i ditt hushåll inte oroa sig över hur länge ett kokt ägg håller sig i kylen. Du har ju redan datummärkt det!  

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se