Hem » Paypal – En mycket populär online betalningsmetod

Paypal – En mycket populär online betalningsmetod

by skvallra

Alla som har ett onlineföretag är väl medvetna om PayPal. Det startades upp under år 1998 och är en mycket populär betalningsmetod som har prisats av både användare och kritiker. PayPal är ett medium som du kan använda genom till att sända pengar eller ta emot pengar. Allt sker över webben och pengar kan skickas över hela världen. Kreditkort eller bankkonton kan länkas till ditt PayPal-konto. Listan över utmärkelser som detta företag har vunnit är mäktig. Det vann ”06 Webby Award”, ”Best Financial Services Site” och dessutom ”06 Webby People’s Voice Award”. Företaget är mer eller mindre baserat i Kalifornien. År 2002 köptes företaget upp av ett annat känt internetföretag, Ebay. När du gör insättningar på casinon med PayPal kan mycket väl vara en av betalningsmetoderna som accepteras.

Insättningar med Paypal

Att köpa något mer PayPal är enkelt och effektivt. Alternativet att använda sig av PayPal som betalningsmetod hittar du oftast i slutet när du handlar på nätet. Pengar kan enkelt skickas till kontot. När en betalning har gått igenom brukar användaren få ett email skickat till sig som betalningsbekräftelse. Du kanske funderar över hur det fungerar med att skicka pengar från ditt PayPal-konto till ditt bankkonto. Om du är bosatt i USA är denna process oerhört enkel. Tiden som tar för en sådan överföring är vanligtvis tre till fem bankdagar. Nu för tiden gäller detta inte heller bara USA, utan även många andra länder, däribland Sverige. Bortsett från USA kommer alla andra användare runt om i världen att behöva betala en liten överföringskostnad. Procentenheten kan skilja sig mellan olika länder.

För- och nackdelar med PayPal

Det finns ingen tvekan om att PayPal är en av de mest populära betalningsmetoderna i världen på internet. Det rekommenderas av många olika anledningar, men den främsta anledningen är att kostnaderna för PayPal-användare är så små. Detta gäller kanske främst för privata användare i USA som kan skicka hundratals dollar i månaden helt utan extra kostnad. Å andra sidan, om du har ett företagskonto, kommer du att behöva betala för att kunna ta ut pengar. Men till skillnad från många andra betalningsmetoder är dock procenten på uttagen mycket liten.

PayPal har en mycket strikt säkerhetsstandard. Detta har resulterat i att man i somliga länder kan betala med PayPal, men inte ta emot pengar. Detta scenario kan vara ett problem för frilansande arbetare från just de länderna som alltså inte kan ta emot pengar via PayPal. Men det positiva med PayPals strikta regler är att de har bättre säkerhet, sällan drabbas av bedrägerier och har låga kostnader. Så även om det finns vissa nackdelar i somliga länder är det överlag en bra betalningsmetod och för dig kan passa perfekt.

 

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se