Hem » Privatlån – så hittar du det bästa lånet för din situation

Privatlån – så hittar du det bästa lånet för din situation

by skvallra

Om det börjar bli dags att köpa en ny bil eller kanske äntligen göra din drömrenovering av badrummet så är det inte helt omöjligt att du samtidigt går i lånetankar. Om du överväger att teckna upp dig på ett lån av något slag så är du långt ifrån ensam. Varje år så tecknar svenskarna upp sig på hundratusentals olika lån. 

Men trots detta så kan det vara svårt att få matnyttig information kring hur man hittar det bästa lånet för ens egen situation. Målet med den här texten är att du ska få praktiska tips kring hur man kan tänka när man är på jakt efter det mest förmånliga privatlånet som marknaden kan erbjuda, utan att behöva lägga ner alltför mycket tid och energi. Förhoppningsvis så kan detta hjälpa dig att ta ett mer informerat beslut och kanske till och med spara in några tusenlappar i det långa loppet. 

Detta är ett privatlån 

Ett privatlån är, som namnet antyder, ett lån som en privatperson kan teckna upp sig på. Det går att teckna ett privatlån med eller utan en säkerhet. Privatlån utan säkerhet kallas också för blancolån. Summan som man kan låna är i regel mycket mindre än det för exempelvis ett bolån. Lånesumman ligger oftast på mellan 5000 och cirka 60 000, även om detta kan variera från långivare till långivare. Detta är dock enbart privatlån som går att teckna helt och hållet online och om man vill låna större summor krävs det oftast att man kontaktar långivaren direkt. Räntan kan också skifta rätt kraftigt beroende på en rad faktorer såsom säkerhet, ekonomi och lånebelopp. 

Bank eller privat långivare? 

Detta är någonting som alla potentiella låntagare måste ta ställning till själv och det finns inget rätt svar. Många väljer att vända sig direkt till sin bank eftersom det sedan tidigare finns en relation, samt på grund utav att detta oftast känns som det tryggaste och smidigaste alternativet att använda sig av. Samtidigt så väljer många att istället vända sig till en privat långivare av primärt två olika anledningar. Den första av dessa är att man ibland kan hitta en bättre ränta hos något av dessa företag jämfört med det som banken erbjuder. 

Den andra anledningen är att man kanske har svårt att få ett lån hos en bank på grund av att man har betalningsanmärkningar eller liknande. Att vända sig till en långivare som erbjuder möjligheten att teckna upp sig på ett privatlån utan att en kreditupplysning tas kan då bli det enda sättet att teckna upp sig på ett lån. 

Så hittar man det bästa lånet för ens egen situation 

Det absolut bästa sättet att hitta ett privatlån som passar väl in på ens situation och privatekonomi är genom att genomföra en jämförelse av olika långivare. Detta görs bäst genom en oberoende jämförelsetjänst. På så sätt så kan man skaffa sig själv en överblick kring det som finns att välja bland och man kan därmed också smidigt och enkelt välja det lån som passar bäst för ens egen situation. Jämför hos finansruset.se, vilket är en jämförelsetjänst som har dykt upp på marknaden under senare år. Läs mer här!

Dessa jämförelsetjänster är ovärderliga verktyg att använda sig av som långivare och är det absolut bästa sättet att se till att man hittar ett lån som är förmånligt och som man själv känner sig bekväm med att teckna. Istället för att man ska sitta och klicka sig runt från hemsida till hemsida och riskera att missa ett lån från någon långivare så kan man snabbt välja ut det som passar bäst utan att lägga ner allt för mycket tid och energi.

 

Missa inte...

Skvallra

Skvallra.se är ett nyhetsmagasin som tar upp de senaste trenderna. Du finner ämnen inom livsstil, mat & dryck, teknik och givetvis nöje.

All Right Reserved – Skvallra.se